Rise Online inschakelen
als linkbuilding specialist

Wil je graag beter scoren in Google? Dan gaan we bij Rise Online graag als
linkbuilding specialist voor je aan de slag. Wij kunnen een goede linkbuilding
strategie voor je bedenken en uitvoeren.

  • 5 sterren klantbeoordeling
  • 9 jaar ervaring
  • Vast contactpersoon

Laat ons uw projectdetails weten, we nemen contact met u op met een goed voorstel

Gratis kansenonderzoek t.w.v € 375-,

Neem nu contact met ons op
Linkbuilding strategie

Als je graag beter gevonden wilt worden in de zoekmachines, dan is een goede linkbuilding strategie essentieel. Linkbuilding is een vorm van off-page zoekmachine optimalisatie. Bij linkbuilding worden er backlinks naar je website of webshop gecreëerd. Een goede linkbuilding strategie is echter veel meer dan het creëren van zoveel mogelijk backlinks. Bij Rise Online weten we precies hoe we een goede linkbuilding strategie kunnen opstellen voor jouw platform.

Hoe draagt linkbuilding bij aan een betere ranking?

Linkbuilding is een belangrijke techniek om beter gevonden te worden in zoekmachines als Google, maar waarom leiden backlinks nu precies tot een betere ranking? Een webmaster zal doorgaans alleen een backlink naar jouw website creëren als hij van mening is dat jouw platform interessant is voor de bezoekers van zijn website. Krijg je veel backlinks vanaf andere websites, dan ziet het algoritme van Google dus dat jouw website van toegevoegde waarde is. Dit leidt vervolgens weer tot een hogere ranking in de zoekmachines.

Houd er wel rekening mee dat je een goede linkbuilding strategie nodig hebt om te scoren. Het creëren van zoveel mogelijk backlinks zal niet altijd tot het gewenste resultaat leiden en kan zelfs averechts werken.

Blije klanten

Excellent

4,9

Door klanten beoordeeld

De perfecte linkbuilding strategie

Het is tegen de guidelines van Google in om backlinks te kopen. In de praktijk zal vrijwel iedere blogger een vergoeding vragen voor een backlink naar je website. Belangrijk is dat je linkprofiel in ieder geval natuurlijk blijft. Dit houdt onder andere in dat het aantal backlinks op een natuurlijke wijze moet groeien. Het is niet realistisch als je website van de ene op de andere dag duizenden backlinks ontvangt, en de volgende dag weer helemaal niets. De backlinks moeten dus gespreid geplaatst worden.

Merendeel van de websites moet relevant zijn

Belangrijk is ook dat merendeel van de websites relevant is aan je eigen platform. Het is immers niet logisch als er enkel vanaf websites over kleding naar jouw website over voeding gelinkt wordt, om maar een voorbeeld te noemen. Stel dat je een website over boekhouding hebt, dan moet merendeel van de backlinks ook afkomstig zijn vanaf websites die met ondernemen of financiële onderwerpen te maken hebben.

De kwaliteit van de websites moet hoog zijn

Tien kwalitatieve backlinks zijn meer waard dan twintig backlinks van lage kwaliteit. Sterker nog, backlinks vanaf websites van lage kwaliteit kunnen tot een averechts resultaat leiden. Een linkbuilding specialist zal dan ook altijd een inschatting maken van hoeveel de websites waar de backlinks geplaatst worden ongeveer waard zijn voor Google. Daar zijn handige tools voor, zoals bijvoorbeeld de Moz toolbar. Merendeel van de backlinks moet dus geplaatst worden op websites van hoge kwaliteit.

Zo nu en dan een andere backlink is geen ramp

Houd er wel rekening mee dat ook een website die natuurlijk groeit nooit een perfect linkbuilding profiel zal hebben. Het is dus geen ramp als er een keer vanaf een forum naar je website wordt gelinkt of als een website een keer niet relevant is. Dit houd je linkprofiel realistisch. Belangrijk is wel dat merendeel van de websites relevant en kwalitatief is.

Ook de anchors van de links hebben invloed

Belangrijk is ook dat de anchor van de backlinks aansluit op de inhoud van de pagina waarnaartoe gelinkt wordt. Bovendien is het goed om die anchors zo nu en dan te variëren. Met een anchor wordt de tekst bedoeld waar de link in geplaatst wordt. Overigens is het ook belangrijk dat niet alle backlinks naar dezelfde pagina leiden. Het is logisch dat je homepage bijvoorbeeld meer backlinks ontvangt, maar het is niet logisch als alle overige backlinks naar één categoriepagina gaan.

Het verkrijgen van de juiste backlinks kan lastig zijn zonder breed netwerk

Belangrijk is dus dat je maandelijks voldoende backlinks kunt creëren en dat merendeel van die backlinks ook nog relevant en van hoge kwaliteit is. Dit kan voor de gemiddelde ondernemer echter een uitdaging zijn, want waar haal je die backlinks vandaan? Bij Rise Online hebben we een breed netwerk. Zo werken we samen met verschillende online marketingbureaus, bloggers en webmasters. Hierdoor zijn we altijd in staat om nieuwe waardevolle backlinks naar je website te creëren.

Vraag een gratis
kansenonderzoek aan ter waarde van € 375,-

Rise Online inschakelen als linkbuilding specialist

Wil je graag beter scoren in Google? Dan gaan we bij Rise Online graag als linkbuilding specialist voor je aan de slag. Wij kunnen een goede linkbuilding strategie voor je bedenken en uitvoeren. Als je graag zelf aan de slag wilt, kunnen we ook optreden als SEO consultant. Wij zullen je dan adviseren, zodat je zelf je SEO kunt verzorgen.

Naast dat we de linkbuilding voor je kunnen verzorgen, is het ook mogelijk om ons in te schakelen voor de SEO van je website in zijn geheel. We zullen je website dan ook technisch optimaliseren en kunnen de website voorzien van SEO content.

Een linkbuilding strategie op maat

Als wij een linkbuilding strategie voor je bedenken, dan is er altijd sprake van maatwerk. Hoeveel backlinks er geplaatst moeten worden, is afhankelijk van je doelen en de branche waarin je actief bent. Ook zijn de anchors van de backlinks afhankelijk van op welke zoekwoorden er gescoord moet worden. Om die reden zullen we eerst een zoekwoordonderzoek voor je uitvoeren.

Benieuwd naar onze mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar wat wij voor je website kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we een vrijblijvend gesprek kunnen aangaan. We bedenken graag een linkbuilding strategie op maat voor jouw website of webshop.

F.A.Q.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijke off-page optimalisatie techniek. Bij deze techniek worden er backlinks naar je website gecreëerd. Belangrijk is dat deze links merendeel afkomstig zijn van relevante websites van hoge kwaliteit. Google kijkt namelijk niet alleen naar het aantal links dat naar je website verwijst, maar ook naar de kwaliteit van iedere link. Een goede SEO specialist zal er dus voor zorgen dat je een natuurlijk linkprofiel behoudt.

Het is eigenlijk tegen de guidelines van Google om links te kopen. Toch zal vrijwel iedere blogger een kleine vergoeding vragen voor zijn of haar diensten. Besluit je om toch links te kopen, dan is het belangrijk dat het ook links van hoge kwaliteit betreft.

Waarom linkbuilden?

Google en andere zoekmachines hechten waarde aan backlinks. Dit is immers een teken dat jouw website relevant is voor de bezoekers van een andere website. De inhoud van je website moet dus interessant zijn voor die doelgroep. Naarmate je meer kwalitatieve en relevante backlinks krijgt, zal dus ook je ranking in de zoekmachines verbeteren. Dat leidt weer tot meer bezoekers en indirect dus ook tot een hogere omzet.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat ga zien?

Het is moeilijk te zeggen hoe lang het duurt voordat je resultaat gaat zien met linkbuilding. Dit is namelijk ook afhankelijk van hoe concurrerend de branche is waarin je actief bent. Het duurt bovendien altijd even voordat de crawlers van Google de backlinks ontdekt hebben. Na een aantal maanden zie je vaak al vooruitgang. Het is niet te zeggen hoe lang het duurt voordat je in de topresultaten van Google terug te vinden bent. We kunnen wel een inschatting voor je maken.

Wat kost een toppositie in Google?

Wat een toppositie in Google je zal kosten, is vooraf moeilijk te bepalen. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Zo is het bijvoorbeeld lastiger om op zoekwoorden met veel concurrentie te scoren. Van hoeveel concurrentie er sprake is, is ook afhankelijk van in welke branche je actief bent. Hoeveel werk er benodigd is, is ook afhankelijk van je huidige posities in de zoekmachine.

Wij gaan graag samen met je na wat jouw doelen zijn en hoe we deze kunnen bereiken. Op basis daarvan kunnen we je een kostenindicatie geven.

Hoe lang duurt een linkbuilding campagne?

Een linkbuilding campagne duurt zo lang als je zelf wilt. Sta je al op de eerste plek van Google met je focus zoekwoorden? Dan kunnen we ons altijd nog focussen op andere interessante (long tail) zoekwoorden. Daarnaast kun je ook besluiten om aan linkbuilding te blijven doen, om te voorkomen dat de concurrentie je na verloop van tijd zal inhalen. Een linkbuilding campagne kan dus één jaar duren, maar ook vijf jaar of langer.

Wat verzorgen jullie naast linkbuilding?

Het is mogelijk om ons uitsluitend voor je linkbuilding in te schakelen, maar daarnaast kunnen wij ook je algehele SEO verzorgen. We kunnen je website bijvoorbeeld ook technisch optimaliseren of van nieuwe SEO content voorzien. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.