Rise Online inschakelen
Online marketing strategie

Bij Rise Online kunnen we je helpen om jouw bedrijf online op de kaart te
zetten. Wij kunnen verschillende online marketing technieken inzetten
voor uw bedrijf

  • 5 sterren klantbeoordeling
  • 9 jaar ervaring
  • Vast contactpersoon

Laat ons uw projectdetails weten, we nemen contact met u op met een goed voorstel

Gratis kansenonderzoek t.w.v € 375-,

Neem nu contact met ons op
Online marketing strategie

Om je online vindbaarheid te vergroten, zul je een effectieve onlinemarketing strategie moeten hebben. Bij online marketing komt een hoop kijken, en daarom kun je dit het best uitbesteden aan een professioneel bedrijf. Bij Rise Online kunnen we je helpen om jouw bedrijf online op de kaart te zetten. Hiervoor kunnen we verschillende online marketing technieken gebruiken. Zo kun je ons onder andere inhuren voor Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA).

Een goede SEO onlinemarketing strategie

SEO is het verbeteren van je website, zodat deze beter gevonden wordt in de zoekmachines. Zoekmachines als Google zijn zeer belangrijk, want vrijwel iedereen die gebruik maakt van het internet, maakt ook gebruik van een zoekmachine. Als je vindbaar bent in de zoekmachine, kan dit je dus een hoop bezoekers opleveren. Het kan dan ook een goed idee zijn om in SEO te investeren. Je kunt SEO opdelen in off-page en on-page optimalisatie. On-page optimalisatie vindt op je website zelf plaats, off-page optimalisatie wordt elders op het web uitgevoerd.

Blije klanten

Excellent

4,9

Door klanten beoordeeld

On-page SEO

On-page SEO vormt vaak het begin van een goede onlinemarketing strategie. Met on-page SEO wordt je website onder andere technisch geoptimaliseerd. Er zijn namelijk meer dan honderd technische factoren die invloed hebben op je ranking in Google. Daarnaast is ook content een belangrijk onderdeel van on-page SEO. Bij Rise Online kunnen we je website zowel technisch optimaliseren als voorzien van goede SEO content. Bij het schrijven van de content houden we zowel rekening met de zoekmachines als met de doelgroep.

Off-page SEO

Het belangrijkste onderdeel van off-page SEO is linkbuilding. Bij deze onlinemarketing strategie worden er nieuwe backlinks naar je website aangemaakt. Het is zeer belangrijk dat linkbuilding op de juiste manier wordt uitgevoerd. Doe je namelijk iets tegen de richtlijnen van Google in, dan kan dit bestraft worden met een Google Penalty. Op die manier kan je website juist minder snel in de zoekresultaten gevonden worden. Bij Rise Online kunnen we je helpen door middel van een goede linkbuilding strategie. Doordat we contact hebben met veel bloggers en andere online marketeers, zijn we steeds weer in staat om interessante backlinks naar je website te creëren.

Een SEA onlinemarketing strategie

Wanneer je aan online marketing wilt doen, kan ook SEA zeer interessant zijn. Met behulp van Google Ads is het mogelijk om op veel plekken op het web te adverteren. Zo kunnen we banners creëren die op andere websites zichtbaar zullen zijn, maar ook tekstadvertenties die boven de zoekresultaten komen te staan. Daarnaast is het voor een webshop ook mogelijk om Google Shopping advertenties aan te maken.

SEA of SEO?

SEA en SEO kunnen prima gecombineerd worden voor een effectieve onlinemarketing strategie. Met een SEA-campagne kun je direct al resultaat zien, terwijl SEO pas op de langere termijn resultaat zal hebben. Stop je met SEA, dan zijn de advertenties echter ook direct verdwenen. Dat terwijl je positie in de ranking van Google niet direct verloren gaat. SEO blijft dus ook verschil maken nadat je gestopt bent met de campagne. Pas zodra je concurrenten je weer inhalen, zal je ranking in de zoekmachines afnemen.

Vraag een gratis
kansenonderzoek aan ter waarde van € 375,-

Content marketing als onderdeel van je onlinemarketing strategie

Ook content marketing is een belangrijk onderdeel van je onlinemarketing strategie. Voor de zoekmachines is het belangrijk dat jouw website interessante informatie voor de doelgroep bevat. In principe geldt: hoe meer goede content, hoe beter. Er zijn verschillende factoren aan de hand waarvan het algoritme van Google de content beoordeelt. Zo kijken de zoekmachines bijvoorbeeld naar het aantal keer dat een zoekterm voorkomt. Belangrijk is dat de zoekwoorden niet te geforceerd in de teksten voorkomen. De leesbaarheid van de content mag niet achteruitgaan, want dit kan ervoor zorgen dat bezoekers sneller afhaken.

Bij Rise Online zijn we in staat om professionele content voor je website te creëren. Met onze contentstrategie houden we rekening met de zoektermen, maar ook met de leesbaarheid van je content.

Een effectieve onlinemarketing strategie door Rise Online

Als je zeker wilt zijn van een effectieve onlinemarketing strategie, gaan we bij Rise Online graag voor je aan de slag. Wij bedenken een aanpak op maat voor jouw website. Aan de hand van je budget en een zoekwoordanalyse kunnen we bepalen welke zoekwoorden interessant zijn om op te focussen. Vervolgens kunnen we je website zowel on-page als off-page optimaliseren. Daarnaast kunnen we ook advertenties creëren, zodat je website al meer bezoekers krijgt voordat je organisch in de zoekmachines scoort.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw website kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, zodat we een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in kunnen plannen.

F.A.Q.

Wat doet een SEO specialist?

Een SEO specialist zorgt ervoor dat jouw website beter gevonden wordt in Google en andere zoekmachines. Hiervoor maakt de SEO specialist gebruik van zowel on-page als off-page optimalisatietechnieken. Een SEO specialist kan je website onder andere technisch optimaliseren, de content verbeteren en/of aanvullen en backlinks aanmaken naar jouw website.

Wat is on-page optimalisatie?

Bij on-page optimalisatie worden de on-page ranking factoren van je website geoptimaliseerd. Zo wordt er bijvoorbeeld verbetering aangebracht aan de technische kant van je website. Ook wordt bestaande content SEO-geoptimaliseerd en zal er vaak ook nieuwe content worden geschreven. Er zijn honderden technische factoren die de ranking van je website in de zoekmachines kunnen beïnvloeden. Al deze factoren kunnen bij on-page optimalisatie geoptimaliseerd worden.

Wat is off-page optimalisatie?

Bij off-page optimalisatie zal men niet direct aanpassingen op je website verrichten. Bij off-page optimalisatie wordt er voornamelijk aan linkbuilding gedaan. Er worden dus backlinks naar je website gecreëerd. Ook kan er bijvoorbeeld een pagina op Google Mijn Bedrijf voor je worden aangemaakt. Off-page optimalisatie is net zo belangrijk als on-page optimalisatie voor de ranking van een website of webshop in Google.

Hoe lang duurt het voordat ik verschil zie met SEO?

SEO is een proces dat even tijd nodig heeft voor je resultaat ziet. Als je vandaag met SEO begint, sta je morgen nog niet gelijk in de top drie van Google. De zoekmachines zullen ook niet ieder moment van de dag je website crawlen. Oftewel, aanpassingen aan je website zullen niet direct bekend zijn bij Google. Na een maand kun je al kleine verschillen gaan zien, afhankelijk van hoeveel concurrentie er is. Het kan echter nog langer duren voordat je een toppositie in Google bemachtigt. Houd er echter rekening mee dat SEO een investering is en niet alleen een kostenplaatje. Uiteindelijk zul je de kosten terugverdienen.