Als linkbuilding specialist
houden wij je linkprofiel organisch

Bij Rise Online weten we welke factoren Google en andere grote zoekmachines
meewegen bij het beoordelen van een website. Zo weten we ook welke websites
geschikt zijn om een backlink op te plaatsen naar jouw eigen website of webshop.

  • 5 sterren klantbeoordeling
  • 9 jaar ervaring
  • Vast contactpersoon

Laat ons uw projectdetails weten, we nemen contact met u op met een goed voorstel

Gratis kansenonderzoek t.w.v € 375-,

Neem nu contact met ons op
Linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van vrijwel iedere SEO strategie. Linkbuilding is een onderdeel van off-page optimalisatie. Oftewel, linkbuilding vindt niet plaats op de website zelf, maar wordt elders op het web uitgevoerd. Wat is linkbuilding dan precies? Zoals de naam suggereert, is linkbuilding het aanmaken van backlinks naar je eigen website of webshop. Backlinks vormen namelijk een grote factor voor je ranking in de zoekmachines. Bij Rise Online zijn we in staat om de linkbuilding voor jouw website of webshop te verzorgen.

Waarom hechten zoekmachines waarde aan linkbuilding?

Linkbuilding kan je dus helpen om hoger in de zoekmachines te komen, maar waarom is dit nu zo een belangrijk onderdeel van SEO? Zoekmachines als Google hechten waarde aan backlinks, omdat dit hen een beeld kan geven van hoe relevant een website is. Om de ranking van websites te bepalen zet Google immers geen mensen in, hiervoor worden computers gebruikt. Die computers zijn niet in staat om je website echt te lezen, maar toch worden zoekmachines steeds beter in het herkennen van kwalitatieve websites. Zo kunnen ze de content op je website steeds beter analyseren, maar meten ze ook hoeveel backlinks je naar je website hebt.

De backlinks zijn een teken dat er elders over jouw website of webshop wordt gepraat. Als je honderden backlinks hebt, dan moet dit voor de zoekmachines dus wel een teken zijn dat de content op je website interessant is. Echter, moeten we hier wel een kanttekening bij plaatsen. Spamlinks zullen je website absoluut niet hogerop helpen, integendeel zelfs. De zoekmachines analyseren namelijk zelfs van welke websites de backlinks afkomstig zijn.

Blije klanten

Excellent

4,9

Door klanten beoordeeld

Linkbuilding moet op de juiste manier worden uitgevoerd

De zoekmachines kijken dus niet alleen naar het aantal backlinks om je ranking te bepalen, maar ook naar de kwaliteit ervan. Een linkbuilding specialist zal daarom ook nooit spammen om links te genereren. Er wordt goed gezocht naar relevante en kwalitatieve websites om backlinks op te plaatsen. Op die manier zal je geen Google Penalty krijgen. Daar loop je immers risico op als er zogenaamde black hat technieken gebruikt worden. Ook het plaatsen van spam links is een black hat techniek.

Wil je graag aan linkbuilding doen? Dan kun je dit het best overlaten aan een linkbuilding specialist zoals Rise Online. Wij kunnen nieuwe backlinks van hoge kwaliteit naar je website creëren.

Het verkrijgen van kwalitatieve backlinks

Linkbuilding is een van de technieken die je moeilijk zelf kunt verzorgen. De meeste bloggers zullen geld vragen voor een backlink op hun website, alhoewel backlinks kopen tegen de richtlijnen van Google in is. Ga je zelf bloggers benaderen, dan ben je vaak relatief duur uit. Het wordt op die manier lastig om met een klein budget iedere maand voldoende backlinks te creëren om significante verschillen te kunnen zien. Bij Rise Online werken we met veel webmasters samen, waardoor we relatief goedkoop kwalitatieve backlinks kunnen creëren. Zo ben je goedkoper uit dan wanneer je zelf alle backlinks zou inkopen. Bovendien weten wij precies waar we op moeten letten bij het plaatsen van backlinks.

Houden wij je linkprofiel organisch

Bij Rise Online weten we welke factoren Google en andere grote zoekmachines meewegen bij het beoordelen van een website. Zo weten we ook welke websites geschikt zijn om een backlink op te plaatsen naar jouw eigen website of webshop. We zullen voornamelijk backlinks plaatsen op websites die relevant zijn aan jouw eigen platform. Het is immers gek als de website van jouw dierenzaak backlinks krijgt vanaf websites over kleding. Wij hebben toegang tot een breed netwerk aan websites, waardoor we jouw backlinks altijd op een relevante website kunnen plaatsen.

Om te beoordelen of een website geschikt is om een backlink op te plaatsen, gaan we ook na hoe hoog de kwaliteit van de website is. Ook plaatsen we maandelijks ongeveer evenveel backlinks, zodat het aantal backlinks op een natuurlijke wijze toeneemt.

Het plaatsen van de backlink

Bij het plaatsen van de backlink moet er ook nog rekening gehouden worden met andere factoren. Zo moet de anchor van de backlink bijvoorbeeld relevant zijn aan de pagina waarnaartoe gelinkt wordt. Het is ook goed om niet iedere keer exact dezelfde anchor te gebruiken, maar om ook te variëren. Bovendien is het ook van belang dat de pagina nog niet helemaal volstaat met andere backlinks. Het is ideaal als de backlink verwerkt is in een blogartikel. Je linkprofiel mag dus niet volledig bestaan uit backlinks vanaf startpagina’s.

Vraag een gratis
kansenonderzoek aan ter waarde van € 375,-

Wat kun je zelf alvast aan linkbuilding doen?

Alhoewel het lastig is om je linkbuilding compleet zelf te verzorgen, is het wel mogelijk om zelf een en ander op te pakken. Zo kun je zakenpartners vragen om een backlink op hun website te plaatsen. Ook zijn er veel creatieve manieren om backlinks naar je website te creëren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een competitie te organiseren waarbij mensen op hun favoriete blogger kunnen stemmen. Als bloggers dan een backlink naar jouw website plaatsen om te stemmen, heb je toch weer een aantal kwalitatieve backlinks.

Ook interne links zijn belangrijk

Het plaatsen van interne links (backlinks op je eigen website, naar een andere pagina op je website) valt niet onder de categorie linkbuilding. Dit is echter wel een belangrijk onderdeel van on-page optimalisatie. Als je hoger in Google wilt scoren, is het dus wél aan te raden om een goede interne linkstructuur te hebben. Het algoritme van de zoekmachine heeft zo namelijk een beter beeld van welke pagina’s het belangrijkste zijn. Ook voor on-page optimalisatie kun je Rise Online inschakelen. Wij kunnen eventueel zelfs je complete SEO verzorgen. Wil je jouw SEO zelf verzorgen, maar heb je nog geen goede strategie? Dan is het ook mogelijk om ons in te huren als SEO consultant.

Contact opnemen met een linkbuilding specialist?

Wij bespreken graag met je wat wij je te bieden hebben! Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden die je bij ons hebt? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we een afspraak kunnen maken voor een vrijblijvend gesprek. Zo kunnen we jouw doelen en onze mogelijkheden met elkaar doornemen.

F.A.Q.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijke off-page optimalisatie techniek. Bij deze techniek worden er backlinks naar je website gecreëerd. Belangrijk is dat deze links merendeel afkomstig zijn van relevante websites van hoge kwaliteit. Google kijkt namelijk niet alleen naar het aantal links dat naar je website verwijst, maar ook naar de kwaliteit van iedere link. Een goede SEO specialist zal er dus voor zorgen dat je een natuurlijk linkprofiel behoudt.

Het is eigenlijk tegen de guidelines van Google om links te kopen. Toch zal vrijwel iedere blogger een kleine vergoeding vragen voor zijn of haar diensten. Besluit je om toch links te kopen, dan is het belangrijk dat het ook links van hoge kwaliteit betreft.

Hoe werkt linkbuilding bij Rise Online?

Bij Rise Online zullen we eerst een aanpak op maat bedenken. Wij werken samen met verschillende webmasters en online marketingbureaus. Hierdoor zijn we in staat om iedere maand weer nieuwe backlinks te creëren. Wij houden bij het creëren van backlinks altijd rekening met de kwaliteit en relevantie van de websites waarop we de backlinks plaatsen. Je ontvangt van ons iedere maand een update van wat we voor je website gedaan hebben en van de vooruitgang die we geboekt hebben.

Wat kost linkbuilding?

Wat linkbuilding kost, is afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt en in welke branche je actief bent. Wil je op tientallen zoekwoorden scoren, dan zullen er veel meer backlinks nodig zijn dan wanneer je op enkele zoekwoorden wilt scoren. Bovendien kan de hoeveelheid concurrentie ook per branche verschillen. Voor linkbuilding is dus altijd een aanpak op maat nodig, en de prijs zal dus ook vrijwel altijd variëren.

Welke resultaten heeft linkbuilding?

Een goede linkbuilding strategie zal altijd resultaat hebben. Bovendien zal je de kosten uiteindelijk ook terugverdienen. Je kunt linkbuilding dus als een investering zien. Als je de kosten van linkbuilding op de lange termijn niet terugverdient, dan gaat er iets mis. Welke resultaten linkbuilding exact heeft, is echter niet te zeggen. Dit is namelijk afhankelijk van ontzettend veel factoren.

Gaat mijn ranking achteruit als ik stop met linkbuilding?

Zodra je ervoor kiest om de samenwerking te beëindigen, zullen we de backlinks naar je website nog niet offline halen. Je zal na het beëindigen van de samenwerking dus geen plotselinge daling zien. Houd er wel rekening mee dat je concurrentie waarschijnlijk niet stil zal zitten. Na verloop van tijd bestaat er dus wel een kans dat je minder goed vindbaar zal worden.